De Beste Motorspullen
10 motoraccessoires die je moet hebben

10 motoraccessoires die je moet hebben

Geplaatst door 14-10-2021 10:14 door Ferry Muts

Motorrijden is een spannende en bevrijdende ervaring, en een die veel uitrusting vereist. Of je nu een motorliefhebber bent of een ambitieuze off-road racer, hier 10 essentiële motoraccessoires die je moet hebben.

  1. Helm: Dit is het belangrijkste stuk uitrusting en zou het eerste item moeten zijn dat je overweegt. Zorg ervoor dat de helm goed past en voldoet aan alle vereiste veiligheids- en certificeringsnormen.

  2. Jas: Omdat de elementen je tegenwerken, is een motorjas van goede kwaliteit essentieel. Kies er een die beschermend, waterdicht, winddicht en ademend is.

  3. Laarzen: Stevige laarzen zijn een van de belangrijkste onderdelen van de motoruitrusting. Zoek een paar met een versterkte enkel, en zorg ervoor dat ze comfortabel zijn en goed passen.

  4. Handschoenen: Hoewel ze misschien niet essentieel lijken, helpen ze je handen te beschermen bij een val. Zoek handschoenen die comfortabel en ademend zijn, met een aansluitende pasvorm en versterkte beschermingen.

  5. Bril: Bescherm je ogen met een goede motorbril. Ze moeten gemaakt zijn van een duurzaam maar licht materiaal, zoals polycarbonaat, met UV-bescherming en anti-condensbehandeling.

  6. Broek: Bescherm je benen tegen wind en puin met een motorbroek. Zoek naar iets lichts en ademend, met schuur- en prikbestendige materialen.

  7. Kniebeschermers: Of je nu een off-road rit gaat maken of een dagje straatrijden, kniebeschermers zijn een essentieel accessoire. Zoek naar speciaal voor motorrijden ontworpen exemplaren met een goede en comfortabele pasvorm.

  8. Borstbeschermer: Een borstbeschermer is zeer nuttig bij off-road rijden, omdat hij je borst en ruggengraat helpt beschermen. Kies er een van lichtgewicht maar duurzaam materiaal, met verstelbare riemen.

  9. Rugbeschermer: Deze is net zo belangrijk als de borstbeschermer, zo niet belangrijker. Zoek er een die lichtgewicht en ademend is, maar ook versterkte bescherming heeft op belangrijke plaatsen.

  10. Reflecterende uitrusting: Het laatste essentiële accessoire is reflecterende uitrusting. Het vergroot je zichtbaarheid op de weg en is essentieel in het donker of bij weinig licht.

Deze 10 motoraccessoires zijn essentieel voor elke motorrijder, ongeacht het ervaringsniveau. Vergeet niet om bij de keuze van je uitrusting altijd voorrang te geven aan comfort en veiligheid.