De Beste Motorspullen
10 stukken motoruitrusting die iedereen nodig heeft

10 stukken motoruitrusting die iedereen nodig heeft

Geplaatst door 15-11-2022 19:38 door Ferry Muts

Een van de beste dingen aan motorrijden is de enorme hoeveelheid uitrusting die je kunt dragen. Dat kan variëren van kleding en helmen tot laarzen en handschoenen. Om nog maar te zwijgen van de vele andere accessoires zoals een windscherm, houders voor je telefoon, of zelfs de stuurbekleding. Het hebben van de juiste uitrusting kan het verschil maken tussen een veilige en comfortabele rit, of een gevaarlijke en oncomfortabele.

Dus, als je je rit wilt uitrusten, zijn hier 10 motorspullen die iedereen nodig heeft.

Om te beginnen is een motorhelm essentieel om veilig te blijven. Helmen moeten comfortabel zitten, aan de DOT (Department of Transportation) voldoen, en je moet er ook een hebben met eigenschappen als windbestendigheid en zichtbaarheid.

Ten tweede helpt een leren of stoffen jas van goede kwaliteit om je droog en warm te houden, zelfs in de meest extreme omstandigheden. Zorg dat hij goed past, want de juiste pasvorm helpt het kledingstuk om optimaal te presteren.

Ten derde helpt een goed paar handschoenen je te beschermen tegen wind, regen en schuren tijdens het rijden. Veel handschoenen zijn ook voorzien van extra voorzieningen zoals touchscreen-vingerpunten en knokkelbeschermers.

Ten vierde, doe je voeten omhoog met een paar stevige en comfortabele motorlaarzen. Neem geen genoegen met loopschoenen; zoek laarzen die een goede enkelbescherming bieden, een antislipzool en waterdichte materialen.

Ten vijfde, zoek een comfortabele rit met passende zadeltassen of fietstassen. Ze helpen bij de gewichtsverdeling, opslag, en zijn geweldig om extra stukken mee te nemen tijdens de rit.

Ten zesde, voeg een windscherm toe om windmoeheid tegen te gaan en de broodnodige bescherming te bieden tegen insecten en andere verdwaalde voorwerpen.

Ten zevende, installeer een telefoonhouder om je telefoon op een veilige en zichtbare plaats te houden.

Ten achtste: investeer in wat nachtkleding, zoals een reflecterende hoes voor je helm of een heldere verlichting voor je rit.

Ten negende, voeg wat stuurbekleding toe om vermoeidheid op langere ritten te verminderen.

En tenslotte is een persoonlijk veiligheidsapparaat zoals een vuurpijl of een fluitje essentieel in geval van nood.

Als je deze tips en trucs volgt, kun je ervoor zorgen dat je motorritten zowel veilig als plezierig zijn. Vergeet niet om alleen de beste uitrusting te kopen en de instructies op te volgen die bij de uitrusting worden geleverd. Veel rijplezier!