De Beste Motorspullen
5 manieren om je motorkleding er op zijn best uit te laten zien

5 manieren om je motorkleding er op zijn best uit te laten zien

Geplaatst door 01-06-2022 10:34 door Rianne Wesselink

Het is altijd een geweldig gevoel om in je oogverblindende uitrusting op je favoriete motor langs iedereen te rijden. Je uitrusting mooi houden is een must voor elke motorrijder! Als je honderden dollars hebt uitgegeven aan je jumpsuit en je rijkleding, is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat die er op hun best uitzien en aanvoelen. Vandaar dat we in deze blogpost 5 essentiële manieren bespreken om je motorkleding er op zijn best uit te laten zien.

Het eerste waar je aan moet denken is de juiste uitrusting voor je lichaamstype te kopen. Of het nu gaat om een leren jack of een andere textiele uitrusting, de juiste maat is heel belangrijk. De juiste maat helpt je er niet alleen goed uit te zien, maar je ook comfortabel te voelen tijdens het rijden.

De tweede tip is om je uitrusting na elke rit te wassen. Dit is vooral belangrijk als je in natte en modderige omstandigheden hebt gereden. Gebruik een milde zeep om je uitrusting voorzichtig te reinigen, want sommige hardere chemicaliën kunnen het materiaal van de uitrusting beschadigen.

Ten derde is het altijd een goed idee om je leren uitrusting na het schoonmaken te conditioneren. Een goede leer-conditioner helpt je uitrusting er goed uit te laten zien en beschermt het tegen barsten. Het zorgt ook voor extra waterbestendigheid, waardoor je droog en comfortabel blijft in natte omstandigheden.

Ten vierde: investeer in een ride guard van goede kwaliteit om je uitrusting te beschermen tegen stof en vuil, en tegen verbleken in de zon. Een ride guard helpt niet alleen je uitrusting te beschermen tegen stof en vuil, maar zorgt er ook voor dat het er netjes en gepolijst uit blijft zien.

Onderhoud tot slot de binnenvoering van je uitrusting. De binnenvoering van je uitrusting, meestal van nylon of gaas, kan vuil worden en verstopt raken door zweet en stof. Verwijder de voering en was hem om de paar ritten met de hand met een gewoon wasmiddel.

Als motorrijder heb je een grote verantwoordelijkheid om voor je uitrusting te zorgen en ervoor te zorgen dat ze er op haar best uitziet. De genoemde 5 tips helpen je om je uitrusting mooi te houden en de levensduur ervan te verlengen. Volg dus deze tips en laat de wereld zien hoe stijlvol en zelfverzekerd je er op je motor uitziet!