De Beste Motorspullen
Alle verschillende soorten motorkleding uitgelegd

Alle verschillende soorten motorkleding uitgelegd

Geplaatst door 06-05-2023 13:25 door Rianne Wesselink

Het lijdt geen twijfel dat motorrijden een opwindende ervaring kan zijn, maar samen met het risico komt de noodzakelijke realiteit dat je jezelf moet beschermen door de juiste uitrusting te dragen. Op welke verschillende motoruitrustingen moet je letten? Laten we eens kijken naar enkele van de verschillende soorten motoruitrusting die worden uitgelegd.

Eerst en vooral zul je willen investeren in een goede helm. Het maakt niet uit wat voor motor je bezit of rijdt, je kunt er niet omheen dat een helm een integraal onderdeel is van veilig rijden. Van de traditionele integraal- of driekwarthelm tot de misschien wel populairste, de open-gezichtsvariant, er is genoeg te overwegen bij het zoeken naar de juiste helm voor de beste bescherming.

Rijhandschoenen zijn er in verschillende uitvoeringen, materialen en prijzen, en zijn net zo belangrijk als een goede helm. Om je handen te beschermen tegen de wind, de kou en natuurlijk tegen eventuele valpartijen, moeten motorhandschoenen passen bij je rijstijl en bovendien zacht, soepel en duurzaam zijn.

Een goed paar motorlaarzen heeft niet alleen de structurele integriteit om goede bescherming te bieden, maar moet ook extra comfort en steun bieden. De hak- en teendoos, die je voeten op hun plaats houden, zijn ook belangrijke kenmerken.

Dan is er nog motorkleding, zoals gezellige en stijlvolle jassen en broeken. Controleer altijd de stof op een soort beschermende constructie, het stiksel op stevigheid, en zorg bij tweedelige kledingstukken voor een rits waarmee je ze kunt vastmaken.

Het is ook belangrijk om na te denken over brillen. Van een basisbril tot een volgelaatsscherm, overweeg de optie die het beste past bij je behoeften, budget en stijl.

Al deze stukken zijn essentiële uitrusting voor elke motorrijder, en vormen een belangrijk onderdeel van de algemene veiligheidskleding op de weg. Zorg er dus voor dat je de juiste uitrusting kiest voor wat je rijdt en het soort rijden dat je gaat doen. Koop de juiste motorkleding en geniet van de rit!