De Beste Motorspullen
De beste tips om je motortuig schoon te houden

De beste tips om je motortuig schoon te houden

Geplaatst door 24-10-2022 11:53 door Sophie Jacobiatus

Bij motorrijden is het belangrijk om niet alleen je motor schoon te houden, maar ook je uitrusting te verzorgen. Het schoonmaken van je motorkleding is vooral belangrijk omdat die een cruciale rol speelt in je veiligheid als rijder - het beschermt je tegen de elementen, zorgt voor constant comfort tijdens het rijden, en geeft je de beste zichtbaarheid bij weinig licht.

Hier volgen enkele van de beste tips om je motorkleding schoon en in uitstekende conditie te houden:

  1. Maak het regelmatig schoon. Zelfs als je onlangs niet hebt gereden, is het belangrijk om je uitrusting schoon te houden door ze af te nemen met een vochtige doek en een mild schoonmaakmiddel. Zo verwijder je al het vuil en vocht dat zich op je kleding en helm heeft opgehoopt.

  2. Zorg ervoor dat je je uitrusting aan de lucht laat drogen. Hoe verleidelijk het ook is om je spullen meteen in de wasmachine te gooien, dat kun je beter niet doen. De hitte van de droger kan ervoor zorgen dat je spullen na verloop van tijd krimpen, verkleuren en broos worden. Hang het in plaats daarvan op en laat het aan de lucht drogen, bij voorkeur in een droge, koele ruimte.

  3. Gebruik specifieke schoonmaakmiddelen. Gewone schoonmaakmiddelen kunnen te hard zijn voor je motorspullen en schade veroorzaken, dus kun je het beste specifieke schoonmaakmiddelen gebruiken die speciaal voor motorspullen zijn gemaakt.

  4. Vermijd wassen onder hoge druk. Hoewel het misschien een goed idee lijkt om een hogedrukreiniger te gebruiken om je uitrusting schoon te maken, is het eigenlijk geen goed idee omdat de druk naden en stof kan beschadigen.

  5. Bewaar je uitrusting uit de buurt van zonlicht. Zonlicht kan schadelijk zijn voor je uitrusting, dus kun je die het beste niet in direct zonlicht opbergen. Als je het toch in de open lucht moet opbergen, bedek het dan met een doek of zeil.

Als je deze tips volgt, kun je je motoruitrusting in uitstekende staat houden en beschermen tegen de elementen. Dit houdt je niet alleen veilig en comfortabel tijdens het rijden, maar het betekent ook dat je jaar na jaar topkwaliteit uitrusting hebt.