De Beste Motorspullen
De verschillende jassen in motoruitrusting

De verschillende jassen in motoruitrusting

Geplaatst door 07-01-2022 09:59 door Rianne Wesselink

Ben je op zoek naar het perfecte jack om aan je motoruitrusting toe te voegen? Of je nu een beginner bent die probeert te beslissen waar je mee moet beginnen, een veteraan in de scene, of een racer die iets zoekt om je raceprestaties te verbeteren, er zijn allerlei soorten jassen beschikbaar die aan je behoeften kunnen voldoen.

Ten eerste kiezen veel motorliefhebbers voor leren jassen, omdat ze er tijdloos uitzien en meer bescherming bieden dan hun synthetische tegenhangers. Leren jassen zijn er in verschillende stijlen, zoals lange en korte met zakken, openingen en diverse andere stijlen. Leren jassen staan bekend om hun comfort en slijtvaste eigenschappen, zodat ze een goede optie kunnen zijn als je waarschijnlijk veel zult rijden.

Synthetische jassen zijn ook populaire opties. Ze zijn licht van gewicht en kunnen vaak gemakkelijk in laagjes worden gedragen, waardoor ze een goede keuze zijn voor wie iets subtielers zoekt of de voorkeur geeft aan een sportievere look. Veel synthetische jassen hebben ook ventilatieopeningen en een soort waterdichtheid, waardoor ze beter geschikt zijn voor bepaalde weertypen.

Textiele jassen kunnen ook een optie zijn en hebben meestal allerlei voorzieningen zoals verstelbare riemen, zakken en ventilatieopeningen. Ze zijn meestal beter ademend dan hun leren of synthetische tegenhangers, en ze kunnen ook lichter zijn dan leer. Textieljassen zijn vaak betaalbaarder, waardoor ze een prima instapmogelijkheid vormen.

Tot slot zijn er racejacks en tourjacks. Racejacks hebben kenmerken als een aerodynamisch ontwerp, een lage snit en een kortere lengte, en drielaagse bescherming om de bestuurder te helpen beschermen bij een ongeluk. Touringjacks hebben vaak gepantserde bescherming, isolatie, waterdichtheid en andere kenmerken die zijn afgestemd op rijders die lange tochten maken.

Voor welke optie je ook gaat, zorg ervoor dat je je goed inleest over de veiligheidsnormen voor motorjassen en dat je iets koopt met alle noodzakelijke certificeringen. Veel rijplezier!