De Beste Motorspullen
Een gids om motorkleding te vinden die perfect bij je past

Een gids om motorkleding te vinden die perfect bij je past

Geplaatst door 23-06-2022 20:30 door Ferry Muts

Van een valhelm tot een volledig lichaamspantser, het is belangrijk om te investeren in de juiste motorkleding. Het dragen van verkeerde kleding kan invloed hebben op het comfort, de bescherming en je veiligheid op de weg. Om je te helpen de juiste uitrusting te kiezen, is hier een uitgebreide gids voor het vinden van motorkleding die perfect bij je past:

  1. Controleer de maattabel: Alle grote motorkledingmerken hebben duidelijke uitgebreide maattabellen die je voor de aankoop moet controleren. Meet jezelf eerst op en zorg dat je je maten nauwkeurig kunt vergelijken. Zo kun je producten kopen die bij jouw lichaamstype passen.

  2. Maak een proefrit: Als het mogelijk is, is een proefrit met de kleding die je wilt kopen essentieel. Dit komt omdat het dragen van de kleding voor een langere periode je een betere indicatie kan geven van de maatvoering en het comfort.

  3. Sla de details niet over: Let vooral op details als aanpassingen, kwaliteit van de rits en het materiaal van de voering. Zorg ervoor dat je voeringen kiest die vocht van het lichaam afvoeren en dat comfort net zo belangrijk is als bescherming.

  4. Koop kwaliteit: Bij het kiezen van high impact gear is het belangrijk om te investeren in kwaliteitsproducten. Motorkleding van hoge kwaliteit gaat langer mee en presteert het beste in een crashsituatie in vergelijking met goedkoop gemaakte spullen.

  5. Vraag een expert: Als je het niet zeker weet, dan kun je het het beste aan een ervaren verkoper vragen. Dat zijn vaak motorexperts die verschillende merken hebben ervaren en uitgeprobeerd, en nuttig advies kunnen geven als het gaat om uitrusting.

Vergeet niet dat je motorkleding goed moet passen maar comfortabel moet zijn, en vooral effectieve bescherming moet bieden. Investeer de tijd en moeite om de beste pasvorm te vinden en je zult veilig en met het volste vertrouwen van je rit kunnen genieten.