De Beste Motorspullen
Je hoofd beschermen: de juiste motorhelm kiezen

Je hoofd beschermen: de juiste motorhelm kiezen

Geplaatst door 14-02-2022 16:53 door Sophie Jacobiatus

Als je een fervent motorrijder bent, is bescherming van je hoofd essentieel. Een goede helm kan het risico en de ernst van de verwondingen van de motorrijder bij een ongeluk helpen verminderen. Omdat er zoveel verschillende merken en modellen helmen verkrijgbaar zijn, kan het moeilijk zijn om de juiste te kiezen. In deze blogpost kijken we naar de verschillende soorten motorhelmen die verkrijgbaar zijn en de belangrijkste overwegingen bij de aankoop.

Bij het kiezen van een motorhelm moet je kiezen tussen een integraalhelm, een open helm, een dual-sporthelm of een modulaire helm. Een integraalhelm biedt motorrijders uitgebreide bescherming, omdat hij hun hoofd en gezicht bedekt, terwijl open helmen minder bescherming bieden en het gezicht niet bedekken. Voor rijders die een combinatie van beide willen, kan een dual-sport of modulaire helm een goede keuze zijn.

Bij het kiezen van een helm zijn er nog een paar andere factoren om in gedachten te houden. Het gewicht is belangrijk, want een zware helm kan oncomfortabel zijn en nekklachten veroorzaken. Zichtbaarheid is ook belangrijk, dus controleer altijd het gezichtsveld voordat je een helm koopt. Ventilatie is een andere factor waarmee rekening moet worden gehouden, want ademend vermogen is belangrijk om de rijder koel en comfortabel te houden.

Tot slot, als je een motorhelm koopt, controleer dan altijd of hij is goedgekeurd volgens de geldende veiligheidsnormen. De goedkeuring staat gewoonlijk op de helm vermeld. Naast veiligheid is het ook verstandig ervoor te zorgen dat de helm comfortabel is. Pas de helm voor aankoop om er zeker van te zijn dat hij comfortabel zit en niet wegglijdt tijdens het rijden.

Samengevat is het beoordelen van enkele belangrijke criteria bij het kiezen van een helm essentieel om de rijder de maximale bescherming te bieden. Door rekening te houden met het type helm, gewicht, zicht, ventilatie en veiligheidsnormen zou je in staat moeten zijn de juiste keuze voor jouw behoeften te maken.