De Beste Motorspullen
Koel blijven in de hitte met de beste motoruitrusting voor de zomer

Koel blijven in de hitte met de beste motoruitrusting voor de zomer

Geplaatst door 20-04-2022 11:35 door Sophie Jacobiatus

De zomermaanden kunnen zowel opwindend als uitdagend zijn voor motorrijders. Maar met de juiste uitrusting en voorbereiding kun je veilig, koel en comfortabel blijven als de temperaturen stijgen.

De beste motorkleding voor de zomer moet je koel houden in de hitte en tegelijkertijd je lichaam beschermen. Zoek naar lichtgewicht, ademende materialen zoals mesh, Lycra en Coolmax. Deze houden de lucht rond het lichaam in beweging en voeren vocht af van je huid. Motorhandschoenen en laarzen met ventilatiesystemen, zoals Aktiv Air, kunnen ook helpen om de hitte te verminderen en vocht af te voeren.

Het is ook belangrijk te investeren in een helm van goede kwaliteit. De voering en vulling moeten gemaakt zijn van ademende materialen zoals Coolmax om het hoofd koel te houden en demping te bieden tegen de weg. Zoek naar lichtgewicht helmen die geen extra gewicht toevoegen en een deel van de zonnestralen kunnen weerkaatsen.

Minder lagen kleding kopen is essentieel in warmere maanden. Probeer te kiezen voor lichtere kleuren, omdat die de zonnestralen reflecteren in plaats van absorberen. Als je rijdt in shirts met korte mouwen of zonder mouwen, zorg er dan voor dat de stof je huid beschermt tegen de zon.

Rijd enige tijd in de zomermaanden om aan de hitte te wennen en overbelasting te voorkomen. Zorg voor voldoende rustpauzes en blijf goed gehydrateerd met veel water.

Koel blijven in de hitte met de beste motorkleding voor de zomer is waardevol. Investeer in kwaliteitskleding met ventilatiesystemen en ademende materialen om het lichaam koel en beschermd te houden. Vergeet niet om gehydrateerd te blijven, lichtere kleuren te dragen en voldoende ruststops te nemen tijdens je rit.