De Beste Motorspullen
Vergelijking van leren en textiele motorkleding

Vergelijking van leren en textiele motorkleding

Geplaatst door 27-01-2022 14:59 door Ferry Muts

Er is een belangrijke beslissing die veel motorrijders moeten nemen bij de keuze van hun uitrusting: leer of textiel? Er zijn verschillende elementen te vergelijken en als je het verschil tussen elk kent, kun je een weloverwogen beslissing nemen.

Leer heeft vaak de voorkeur voor motorkleding omdat het van nature bestand is tegen snijden en schuren. Bovendien zorgt het natuurlijke ademende vermogen voor een goede luchtstroom, waardoor het een ideale keuze is voor hete zomerritten. Het nadeel van leer is dat het duur en zwaar kan zijn en vaak speciale zorg nodig heeft.

Textiele motorkleding daarentegen is meestal veel lichter, betaalbaarder en gemakkelijker te onderhouden. Bovendien zijn veel merken van moderne textiele jassen en broeken voorzien van speciale laminaten die ze waterdicht en winddicht maken. Deze laminaten kunnen een extra troef zijn voor motorrijders bij koud weer, maar sommige motorrijders vinden dat diezelfde laminaten de luchtstroom verhinderen en bij extreem warm weer onaangenaam warm kunnen worden.

De belangrijkste factor bij de keuze tussen leren en textiele kleding is het soort rijden dat je leuk vindt. Rijders met warm weer kunnen beter kiezen voor textiel, terwijl rijders met koud weer beter af zijn met leer. Maar rijders die een mix van beide doen, moeten de nieuwste hybride kleding overwegen, die het beste van beide werelden combineert. Deze kledingstukken hebben meestal leren panelen voor schokbescherming en textiel voor een beter ademend vermogen.

Uiteindelijk is de keuze aan jou, de rijder. Als je rekening houdt met de verschillen tussen leren en textiele kleding zou je een weloverwogen beslissing moeten kunnen nemen en de optie vinden die het beste past bij je budget en persoonlijke voorkeuren.