De Beste Motorspullen
Welke motoruitrusting moet je kiezen om beschermd te blijven?

Welke motoruitrusting moet je kiezen om beschermd te blijven?

Geplaatst door 14-06-2023 09:05 door Ferry Muts

Motorkleding is essentieel om de rijder veilig op de weg te houden en moet altijd overwogen worden als je op een motor rijdt. Als motorrijder kan het moeilijk en overweldigend zijn om de beste keuzes te maken wat betreft uitrusting. Dus, op wat voor soort motorkleding moet je letten bij het winkelen voor de juiste beschermende uitrusting?

Eerst en vooral zul je op zoek willen gaan naar een helm. Helmen zijn ontworpen om je hoofd te beschermen bij een aanrijding of een andere botsing tijdens het rijden. Zoek een helm die is goedgekeurd door het Department of Transportation (DOT) en/of de Snell Memorial Foundation, die garanderen dat hij voldoet aan de veiligheidseisen. Hij moet ook comfortabel zitten en niet te zwaar of te omvangrijk zijn.

Naast een helm moet je ook overwegen andere beschermende kleding te dragen, zoals leren jassen, rijbroeken en gepantserde laarzen. Leren jassen en broeken bieden de nodige bescherming bij een ongeluk en moeten goed passen, maar niet te strak zitten. Gepantserde laarzen bieden uitstekende steun aan de enkels en voorkomen dat je voeten wegglijden, vooral op gladde wegen.

Naast kleding en helmen moet je ook investeren in handschoenen en oogbescherming. Leren handschoenen zijn ontworpen om je handen te beschermen bij een ongeluk en geven je tegelijkertijd meer grip op het stuur. Daarnaast helpt plastic of splintervrije oogbescherming je ogen te beschermen tegen puin en wind.

Het kiezen van de juiste beschermende kleding is essentieel bij het motorrijden. Zoek naar kleding die duurzaam en comfortabel is en voldoet aan de veiligheidsnormen. Met de juiste uitrusting kun je je op de weg zelfverzekerd en veilig voelen.